Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Leif GW Perssons nya satsning: Rödvin

Publicerad: 28 maj 2018, 12:39

Leif GW Persson är kändisen som flest svenskar vill se i reklam. Nu får de se hans nuna i vinhyllan.


Leif GW Persson är kändisen som det svenska folket helst vill se som frontfigur i en reklamkampanj. Det visade en undersökning  från Novus på uppdrag av Sveriges Annonsörer i höstas. Men polisprofessorns kommersiella potential har i stort sett lämnats outnyttjad – mycket på grund av hans medverkan i SVT:s "Veckans brott".

Men sedan en tid tillbaka är han på TV4, vilket innebär grönt ljus för reklamsatsningar. Nyligen startade han ett bolag som ska marknadsföra viltkött, alkoholhaltiga drycker och snus. I morgon släpps "GW:s röda" på Systembolaget. Vinet lanserar tillsammans med Tegnér Spirits & Wine.
– GW är min gamle kompis som jag har känt i 60 år, det vill säga sedan skoltiden, och som jag fortfarande träffar regelbundet och pratar om just vin, livsnjutare som vi är. Min familj som har varit i vinbranschen i fem generationer föll det sig naturligt att just vi skulle göra ett vin tillsammans och vi är glada att vi kom till skott, säger Christer Tegnér, vd och ägare av Tegnér Spirits and Wine, i ett pressmeddelande.

Leif GW Persson har tidigare sagt sig vara ointresserad av att bygga varumärke och att medverka i reklam.
– Jag har fått erbjudanden men aldrig tackat ja. Man ska akta sig för att vara med i reklam. Dels så påverkar det en och skapar ett beroende. Jag har fått erbjudanden som jag avstått ifrån för att det kan påverka min objektivitet, sa han nyligen under Ad Day enligt Dagens Media.

Nu sållar han sig till listan av kändisar med egna viner, som Per Morberg, systrarna Schulman/Widell och rockbandet Kent.
– GW:s röda är ett bra rött vin, bättre än så blir det faktiskt inte, kommenterar Leif GW Persson själv vinets smak och karaktär.

GW har han i flera intervjuer berättar att han dricker alkohol under senare halvan av året, för att sedan hålla sig nykter fram till midsommar.

Kriminologiprofessor som han är känner han säkerligen också till att drickande är en viktig förklaring till många våldsbrott. Exempelvis är 7 av 10 män berusade vid misshandel, enligt statistik från Brå.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.