Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Leijonborg gör som Göran Persson

Publicerad: 7 augusti 2009, 06:49

Förra Folkpartiledaren och statsrådet Lars Leijonborg har varit i kontakt med pr-byrån JKL för att höra sig för om hur Göran Persson lagt upp sitt jobb på byrån.
Nu startar Leijonborg ett eget aktiebolag där han ska bedriva sin verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Diplomat CommunicationsLars LeijonborgGöran PerssonJKL

Startar eget. Lars Leijonborg förbereder sig för ett liv efter politiken. Foto: Resumé

Det var många som var kritiska när den tidigare statsministern och partiledaren Göran Persson kontrakterades av JKL. Röster höjdes för att politiker borde sitta i karantän en tid innan de kan ta lobbyistuppdrag.

Men nu planerar Lars Leijonborg som lämnade regeringen i våras att göra en Persson. Han berättar för Expressen att han varit i kontakt med JKL för att höra sig för om hur Perssons upplägg för byrån ser ut. Han har dock inte fått något jobberbjudande från byrån.

Men redan under Almedalsveckan avslöjade Resumé att pr-byrån Diplomat var intresserade av Leijonborg.
– Han skulle kunna få titeln senior advisor hos oss eftersom han inte kan bli en regelrätt konsult. Det gäller att vi försöker hitta en annan roll, precis som JKL gjorde med Göran Persson sa Gunnar Fröroth på byrån då.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.