söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lettströms artikel sågas

Publicerad: 8 december 2011, 07:47

Anders Lettström

Foto: Resumé

Kungavännen Anders Lettström skriver i dag en debattartikel i DN, där han går till hårt angrepp mot medierapporteringen. Men artikeln sågas av flera inom pr-branschen. – Det här är en desperat man som skitit i det blå skåpet, säger Weber Shandwicks seniore rådgivare Anders Gerdin.


EV

Emanuel Videla


Anders Lettströms debattartikel i DN i dag, sågas av flera pr-konsulter. Lettström menar att han haft ”olyckliga kontakter med kriminella” som kungen inte visste om. Aftonbladet konfronterade Lettström med ljudinspelningar där han sa att kungen informerats om kontakterna med kriminella. Det förklarar Lettström i artikeln som att han under samtalen sa ”vad han trodde att de ville höra” och därigenom inte alltid talade sanningen.

Lettströms artikel sågas nu av flera pr-konsulter.

– Den som har varit Lettströms rådgivare har till varje pris försökt hålla kungen utanför detta, säger Anders Gerdin, senior rådgivare på Weber Shandwick och tidigare chefredaktör för Aftonbladet, till Resume.se.

Paul Ronge twittrade om artikeln och skrev ” Lettström verkar ha tagit ljugande på entreprenad. Trovärdighet? Noll!".  Och till Expressen säger Agencys vd Niclas Lövkvist:

– Lettströms trovärdighet är oerhört låg av många olika skäl. Inte minst för att han först hävdade att bandinspelningarna måste vara förfalskade, och när han sedan överbevisas kommer en debattartikel formulerad på det här sättet.

Han får medhåll av Anders Gerdin, som menar att Lettström nu försöker rikta fokus på mediernas rapportering i stället.

– Inspelningarna finns och de är äkta. Nu är han dessutom fastnitad vid att han informerat kungen om detta, vilket är en katastrof. Nu blir nästa strategi att vända uppmärksamheten mot media i stället och försöka peka på att de existerar i symbios med organiserad brottslighet, säger Anders Gerdin.

Att Lettström skulle ha ljugit för personer med kriminell bakgrund ser inte Anders Gerdin som trovärdigt.

– Det här är en desperat man som skitit i det blå skåpet, säger Anders Gerdin.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev