Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lidl gör ny popup-restaurang – med svenska stjärnkocken

Publicerad: 16 november 2015, 15:40

Titti Qvarnström lagar mat för Lidl.

Foto: Pressbild.

För två år sedan gjorde Lidl succé med sin hemliga popup-restaurang Dill. Nu vill de upprepa framgången med stjärnkocken Titti Qvarnström.


Ämnen i artikeln:

LidlDillIngo

När popup-restaurangen "Dill" slog upp portarna för två år sedan stod inte Lidl som avsändare. När de senare avslöjade att de stod bakom konceptet och samtliga råvaror i köket väckte det stor uppståndelse. Omdömena var överlag positiva, men matskribenten Jonas Cramby blev väldigt upprörd av tilltaget.

Senare vann "Dill" och reklambyrån Ingo en rad priser i olika kommunikationstävlingar världen över för sitt sätt att höja lågpriskedjans image.

Nu har Lidl bestämt sig för att återigen öppna en popup-restaurang. Denna gång avslöjar de på förhand att stjärnkocken Titti Qvarnström, den första kvinnan i Sverige som fått en stjärna i prestigefulla Guide Michelin, står för maten. När, hur och var i Stockholm restaurangen kommer att dyka upp är fortfarande hemligt.

– Vi gillar att utmana fördomar och bevisa att bra mat inte behöver kosta mer. Restaurang Dill var en fullbokad succérestaurang vars biljetter sålde slut på 19 min och gästerna var mycket nöjda. Nu kan vi genom vår nya pop up återigen erbjuda kvalitetsmat till ett lågt pris, denna gång även med underhållning. Jag hoppas få träffa båda nya och gamla gäster i den nya restaurangen, säger Caroline Forshéll, kommunikationschef på Lidl, i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

LidlDillIngo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.