Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lili Assefa i mål med svenskt NHL-proffs

Publicerad: 16 augusti 2013, 08:36

Pr-drottningen Lili Assefa vinner ett kontrakt med hockeyproffset Gabriel Landeskog, som precis har fått klart ett sjuårsavtal på 250 miljoner kronor med sin NHL-klubb Colorado Avalanche.


Ämnen i artikeln:

NHLLili AssefaLoreen

Hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg hade sina storhetsår i Colorado  Avalanche. Lagets svenska lagkapten, Gabriel Landeskog, har gått från  klarhet till klarhet i klubben. Han har precis rott hem ett  sjuårskontrakt värt hela en kvarts miljard kronor.

Gabriel Landeskog väljer nu även att plocka in Lili Assefa för att hantera person-pr åt honom.

Hon arbetar sedan tidigare med kändisar som alltifrån Loreen och Peter Jöback till förre fotbollsproffset Fredrik Ljungberg:
–  Gabriel Landeskog är med sina 22 år den yngste lagkaptenen någonsin i  NHL. Jag åt lunch med honom i förrgår och då skakade vi hand på att vi  ska jobba tillsammans. Det känns helt otroligt, säger Lili Assefa.

Hon är mäkta imponerad över hans ödmjukhet trots de snabba framgångarna inom den amerikanska hockeyvärlden.

Allt  började egentigen med att hon träffade sportagenten Peter Wallén, som behövde hjälp. Hon träffade därefter Gabriel Landeskog i  slutet av maj och ytterligare ett par gånger under sommaren:
– Det  känns verkligen fantastiskt roligt att få chansen att arbeta med en  sådan ödmjuk och ungperson. Han har ju många år framför sig inom sin  hockeykarriär och det känns verkligen kul att få chansen att vara med så  tidigt, säger Lili Assefa.

Hur tror du det kommer sig att Gabriel Landeskog väljer just dig. Det vill säga vad är din kvaliteer när det gäller just person-pr?
–  Det krävs att man arbetar snabbt med olika nyheter och att man är  lyhörd. Det är ju inte Idol eller liknande som det handlar om, utan  deras liv. Och det får man aldrig glömma, säger Lili Assefa.

Hon tar visserligen över ansvaret för pr-biten, men kommer att jobba nära sportagenten Peter Wallén kring varumärkesfrågor.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

NHLLili AssefaLoreen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.