Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lina Thomsgårds nya uppdrag

Publicerad: 28 januari 2014, 11:26

Lina Thomsgård.

Foto: Pressbild/SKAP.

Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård, som nyligen avgick som ordförande, har fått ett nytt uppdrag. Hon blir SKAP:s projektledare för mångfald och jämställdhet i musiklivet.


Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdRättviseförmedlingen

SKAP är intresseorganisationen för Sveriges kompositörer och textförfattare.

Där får nu Lina Thomsgård rollen projektledare för mångfalds- och jämställdhetsarbetet i musiklivet.

SKAP kommer under året att ta mångfalds- och jämställdhetssatsningen till bland annat jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum i Malmö, Almedalsveckan i Visby och Way Out West i Göteborg, enligt ett pressmeddelande.

– Svensk musikbransch borde ligga i framkant även på dessa områden. Det är ju en fråga om att vara inkluderande, relevant och öppen för att på så vis skapa ett levande, lönsamt och rikt musikliv även i framtiden, säger Lina Thomsgård i en kommentar och fortsätter:

–  När nu till och med näringslivet fattat grejen förvånar det mig att den bransch som ständigt ifrågasatt makt och ruckat på fördomar verkar vara så benhårt fäst vid en vit manlig norm. Jag ser fram emot att ta kvartssamtal med branschen för att höra vad som egentligen är problemet och vad vi tillsammans kan göra åt det.

Lina Thomsgård är även grundare av FRAU och pr-strateg på Forsman & Bodenfors.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.