Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Linda Skugge blir Skugge & Co

Publicerad: 6 Juli 2009, 13:05

Linda Skugge har ondgjort sig över kommunikationsbranschen. Nu startar hon den egna pr-byrån Skugge & Co. – Man ska välja oss för att det är jag som jobbar här och inte någon annanstans. Mitt kontaktnät, min 20-åriga erfarenhet, mitt trackrecord!


Ämnen i artikeln:

Skugge & CoLinda Skugge

Linda Skugge. Foto: Hanna Teleman.

Redan när hon sa upp sig från Expressen förra året lanserade Linda Skugge tanken på att starta en egen pr-byrå i en intervju i Resumé:

– Tänk vilken medieträning jag skulle kunna ge människor. ”Så här aktar du dig för Linda Skugge”. Men det har inte heller någon frågat mig om. Men jag har faktiskt haft stora planer på att starta upp pr-företag och börja medieträna. Men just nu har jag för mycket att göra. Men i framtiden så visst. Tänk vad bra jag skulle vara på det, sa hon då.

Nu har tanken blivit verklighet. Pr-byrån får namnet Skugge & Co och ska jobba med företag, organisationer och privatpersoner som vill lära sig hur media fungerar, hur man praktiskt arbetar på redaktioner och hur beslutsfattare resonerar.

Linda Skugge säger till Resume.se:
– Man ska välja oss för att det är jag som jobbar här och inte någon annanstans. Mitt kontaktnät, min 20-åriga erfarenhet, mitt trackrecord!

Vad skiljer er från andra pr-byråer?
– Vi är hands on, vi tar inte betalt för intetsägande powerpoints i glada färger. Vi har dessutom ett unikt verktyg för omvärldsbevakning. Erfarenheterna från Vulkan.se har fått mig att inse att många pr-byråer inte levererar och företagen står helt maktlösa trots att pr-människorna fortsätter att gladeligen fakturera trots noll leverans.
– Jag blir förvånad över hur många pr-byråer resonerar. De vet ofta inte vad de pratar om. Det beror på att de inte kommer från media, de har inte den blekaste om hur media fungerar, inte undra på att resultaten uteblir. Vi kommer jobba mycket med att lära ut hur media fungerar.

Vilka fler jobbar i Skugge & Co?
– Än så länge kan jag inte gå ut med det, men det är jag och en handfull till. Bland annat personer med erfarenhet av event, nya medier, webbakgrund med flera.

Några kunder ännu?
 – Ja. Första kunden är ett webbprojekt.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Skugge & CoLinda Skugge

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.