Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Linkedins initiativ: Hjälpa nyanlända att hitta praktikplatser

Publicerad: 16 februari 2016, 10:15

Lisa Gunnarsson, ansvarig för Talent Solutions på Linkedin Sverige.

Foto: Press

Linkedin lanserar idag initiativet ”Welcome Talent” som ska underlätta för asylsökande och nyanlända att hitta praktikplatser i Sverige.


Ämnen i artikeln:

ReklambranschenPR-ByråerFlyktingarLinkedin

Den bästa vägen in i arbetslivet är genom praktik. Det tar Linkedin nu fasta på genom att lansera initiativet ”Welcome Talent” som ska hjälpa de flyktingar som kommit till Sverige in i arbetslivet.

Sajten fungerar åt båda hållen - nyanlända ska kunna hitta praktikplatser och företag ska kunna hitta sin kompetens. Initiativet sker i samarbete med ett flertal företag och organisationer, däribland Spotify, Stockholms universitet, Happy, Äntligen jobb och Stockholms Handelskammare.

– Som så många andra organisationer frågade vi oss vad vi kunde göra för att hjälpa till. Jobb och praktik är en stor och viktig del i integrationsprocessen. Genom att erbjuda vår plattform som en mötesplats för företag och nyanlända vill vi göra det lättare att komma in på den svenska arbetsmarknaden”, säger Lisa Gunnarsson, ansvarig för Talent Solutions på LinkedIn Sverige, i en kommentar.

Arbetsgivarna kan lägga upp praktikplatser eller arbeten under hashtagen #welcometalent vilket gör dem sökbara. På sajten finns även tips på hur en bra Linkedin-profil ser ut.

För ett par veckor sedan gjorde Resumé en helgintervju med de tre flyktingarna Mohamed Abdelghafour, Mouddar Kouli och Mounir Shekho som alla fått praktikplatser på reklambyrån Åkestam Holst.

Mindmakers är Linkedins pr-byrå sedan ett år tillbaka.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.