Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Live-event och rykten lyfter Galaxy S4

Publicerad: 14 mars 2013, 17:01

Nyheter24 spekulerar om den nya mobilen.

Foto: Skärmdump från nyheter24.se

I natt offentliggörs releasedatumet för Samsungs nya telefon Galaxy S4 under ett live-sänt event från Times Square i New York.


Ämnen i artikeln:

SamsungApple

I natt offentliggörs release-datumet för Galaxy S4, Samsungs nya  telefon. Ett event i New York som man kan följa online via live-streaming.

Galaxy S4, som ännu inte släppts på marknaden, har  redan väckt stor uppståndelse världen över. Att den fått så stor  uppmärksamhet beror bland annat på ryktesspridning och påstådda "läckor"  om telefonen.

Enligt International Digital Times är lanseringen av Galaxy S4 lätt att följa, en punkt där Samsungs strategi skiljer sig från konkurrenten Apple. Samsungs event för Galaxy S4 är tillgängligt för världen i realtid, medan Apples lansering av iPhones hålls bakom lyckta  dörrar, utan en live-streaming i sikte.

Peter Petterson, Aftonbladets teknikexpert och bloggare, är på plats i New York för att bevaka eventet. Att det inte startar förrän klockan 19 amerikansk tid förvånar honom.

– Det är konstigt att de valt att lägga eventet på kvällstid. Det är en sen tid både för USA och Europa. Det är möjligt att eventet är anpassat til Asien då Samsung är därifrån.

Varför Aftonbladet valt att bevaka just detta event beror på det stora intresset hos  läsarna.

– Mobilmarknaden är den del som det finns störst intresse för på teknikområdet. I stort sett alla har en mobil. Inte ens tv påverkar lika mycket som mobilen, då många alltid har den på, säger Peter Pettersson till Resumé.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

SamsungApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.