Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lobby mot SD – bingo för Nordic Capital

Publicerad: 25 september 2015, 05:51

Sverigedemokrater i riksdagen.

Foto: Wikimedia Commons.

Partiets omsvängning om vinster i välfärden bäddade för försäljningar, Katrin Zytomierska ber om ursäkt och MTG uppges sälja i Ryssland. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MTGSverigedemokraternaTV4Katrin Zytomierska

SD:s omsvängning bingo för riskkapitalisterna
Dagens Industri har granskat hur Svenskt Näringsliv, Kreab och flera branschorganisationer fört diskussioner med Sverigedemokraterna. En central fråga har varit deras inställning till vinster i välfärden. Inför valet 2014 ville partiet kraftigt begränsa välfärdsvinsterna, men i våras svängde de i frågan och gick på Alliansens linje.

Nu rapporterar DI att riskkapitalbolaget Nordic Capital haft möten med partiet. Efter vändningen i frågan om vinster i välfärden noterade de vårdkoncernen Capio på börsen i början av sommaren. En försäljning hade blivit svår om SD hållt fast vid sin linje.
– Att osäkerheten skingrades var självfallet en viktig förutsättning. Det är klart att det var en viktig signal. En riksdagsmajoritet sa tydligt: vi ställer inte upp på överenskommelsen, säger Capios vd Thomas Berglund till tidningen.

SD uppger att de också haft möten med företrädare för vårdjätten Attendo, som ägs av riskkapitalbolaget IK, vilket ska vara på väg till börsen.

"MTG säljer i Ryssland"
Det ryska mediebolaget CTC ska köpa ut sina utländska ägare för 2,1 miljarder kronor, rapporterar DI med hänvisning till Bloomberg News. Svenska MTG äger 38 procent av bolaget, och har under en längre tid velat sälja sin andel.

Katrin Zytomierskas pudlar
Katrin Zytomierska fick hård kritik för sin medverkan hos Malou von Siwers program "Efter tio" i veckan. Orsaken var hennes angrepp mot överviktiga personer som hon kallade "fula", "oattraktiva" och "lata". Nu ber hon om ursäkt i ett blogginlägg.

"Till att börja med så vill jag uppriktigt be om ursäkt till de människor som tagit illa vid sig av saker jag sade i programmet. Förlåt" skriver hon bland annat.

Hanna Stjärne mäktigst i Kultursverige
Tidningen Fokus har listat de 75 personer som har störst inflytande över kulturen i Sverige. På listan finns flera medieprofiler och i topp ligger SVT:s vd Hanna Stjärne. Se alla namnen här.

Bråk om Bergman-rättigheter
Det finns planer på att göra nyversioner av tv-serien "Scener ur ett äktenskap" i en svensk, en rysk och en amerikansk version, skriver DN. Samtidigt har frågan om vem som egentligen äger rätten att sälja Ingmar Bergmans manus aktualiserats. Det är SF och Stiftelsen Ingermar Bergman som är oense, enligt tidningens uppgifter.

Kritik mot TV4:s "Brottsplats Sverige"
I gårdagens program gick man ut med nya uppgifter om hur Lisa Holm mördades i somras. Inslaget har fått den misstänkte 35-åringens advokat Inger Rönnbäck att reagera.
– Det var partiskt och de dömde honom direkt. De hade klippt ihop saker som jag sa, men inget som talade till fördel för min klient. Det passade väl inte in i deras koncept, säger hon till GT.

Hon ska göra serie om porr på HBO
Maggie Gyllenhaal är klar för en huvudroll i den kommande dramaserien "The Deuce" som handlar om porrindustrins framväxt på 70- och 80-talet. Det skriver The Hollywood Reporter. Manuset skrivs av "The Wire"-författaren David Simon och serien ska sändas på HBO.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.