Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lobbyist blir kanslichef hos S

Publicerad: 4 februari 2011, 15:43

En lobbyist blir ny kanslichef hos Socialdemokraterna. I dag står det klart att Sven-Eric Söder blir kanslichef över partiets sammanslagna kansliorganisation.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Sven-Eric Söder.

Socialdemokraterna slår ihop sin partiexpedition med sin riksdagsgrupp i en och samma organisation. Ny chef blir Sven-Eric Söder.

Han kommer närmast från egen verksamhet som lobbyist. Genom det egna bolaget SES Public affairs har han jobbat med PA-uppdrag.

Bolaget hade under 2009 en nettomomsättning på 1 555 359 kronor.

I styrelsen sitter Sven-Eric Söder och som suppleant Sten Olsson, tidigare statssekreterare (S) och i dag fastighetskonsult.

Sven-Eric Söder var tidigare kommunikationsdirektör på läkemedelsföretaget Pfizer. Han var statssekreterare i Näringsdepartementet under förra regeringen, och då ansvarig för ägarpolitiken mot de statliga företagen.

SES Public affairs har arbetat i samverkan med konsultföretaget Svennerstål & Partners. Inte minst har samarbetet handlat om uppdrag för Vattenfalls räkning.

Till Svennerstål & Partners är också Vattenfalls förre kommunikationschef Knut Leman knuten som seniorkonsult.

Bland bolagets rådgivare finns även tidigare Skandiadirektören Ola Ramstedt.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.