tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Lokal frisörsalong hoppas bli Evertons nästa sponsor – bara 23 miljoner dollar fattas

Publicerad: 15 juni 2016, 13:51

För att få bort alkoholreklamen från fotbollströjorna försöker man nu samla in 23 miljoner dollar för att göra den lokala frisörsalongen The Barber Club till sponsor istället.

Ämnen i artikeln:

AlkoholreklamThelma & LouiseColonyRound & RoundPremier LeaguePRSponsringAlkohol

LL

Louise Lindberg


Reklam för alkohol påverkar barn negativt, särskilt i sportsammanhang där deras stora idoler klär sig i kläder sponsrade av alkoholvarumärken. Numera är det endast ett fotbollslag i Premier League som har en alkoholsponsor på matchtröjorna, och det är Everton med sponsoren Chang Beer.

Men det vill organisationen Big Alcohol Exposed ändra på. Istället hoppas de på att den lokala frisörsalongen som ägs av far och son i Everton ska bli sponsorer istället, men för att det ska bli verklighet krävs lite pengar. Närmare bestämt 23 miljoner dollar.

Med kampanjen #OutbidChang vill man både uppmärksamma problemet och byta ut sponsoren. För att nå den inte så blygsamma summan har man nu startat en crowdfunding.

Bakom kampanjen ligger byrån Round&Round, och i skrivande stund har man samlat in 1705 dollar, så det finns en bit kvar innan man är i land med kampanjen. Nedan kan du se en kampanjfilm där vi får träffa far och son Sean och Sean som driver frisörsalongen.

Arbetsgrupp:
Huvudbyrå: Round&Round
Pr-byrå: Round&Round & Jessica W Sandberg
Produktionsbolag: Colony
Regi: Thelma&Louise

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev