Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Lotsen går i konkurs

Publicerad: 1 Oktober 2015, 09:35

Pr-byrån Lotsen Kommunikation går i graven.


Ämnen i artikeln:

KonkursPR-Byråer

Lotsen Kommunikation startade som en eventbyrå men är sedan 2005 år tillbaka helt inriktade på pr och public affairs. Byrån ägs av vd:n Magnus Carlsson och har omsatt mellan 3,4 och drygt 5 miljoner kronor årligen de senaste tio åren. Enligt hemsidan har de sju medarbetare, varav två är tjänstlediga.

Men nu har Lotsen Kommunikation begärts i konkurs. I det senast tillgängliga bokslutet, brutet i juli förra året, gjorde byrån en mindre förlust. Soliditeten låg då på 20 procent.

Magnus Carlsson berättar att ett tufft år ligger bakom beslutet att avveckla firman.
– Det är naturligtvis ett tufft beslut att ta. Särskilt med tanke på de anställda. Men bakgrunden är att jag haft ett jobbigt år bakom mig. Dels med företaget, men också toppat med allvarlig sjukdom i min familj. Jag vill inte fortsätta driva verksamheten i sin nuvarande form, säger han.

Totalt är det tre anställda som berörs av konkursen. Hur Magnus Carlsson komemr att jobba vidare i framtiden vet han inte.
– Jag är en väldigt erfaren kommunikationsrådgivare inom samhällspolitiska möten så jag hoppas kunna fortsätta jobba med det på något sätt.

Bland byråns tidigare medarbetare kan bland annat noteras KD-ledaren Ebba Busch Thor, enligt en sammanställning som Dagens Opinion gjorde 2010.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

KonkursPR-Byråer

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.