Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

LRF: Tjejer blir INTE snyggare av att äta kött

Publicerad: 29 januari 2014, 13:39

Ramaskri efter LRF:s pr-kupp.

LRF i Nyköping har hamnat i hetluften efter att man har delat ut hamburgare på Gripsenskolans skolgård i samband med att skolan har en köttfri onsdag. LRF från centralt håll tar nu avstånd från initiativtagaren Lovisa Norbergs uttalanden kring kuppen.


Ämnen i artikeln:

LRF

”Vi vill bara att ungarna ska få ordentligt med näring alla dagar. Det är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga”, sade hon nyligen till Dagens Media.

Hon menar bland annat att tjejer har ett extra stort järnbehov, men att det glöms bort eftersom tjejer inte gör sig hörda på samma sätt som killar.

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF tar nu avstånd från uttalandet om att tjejer blir snyggare av att äta kött, enligt pressekreteraren Johanna Een.

LRF har också blivit fullständigt överösta med protester på Twitter efter köttkuppen.

– Vi försöker svara på alla inlägg så gott det bara går, säger Johanna Een.

Nyköpings Kommun har infört köttfria onsdagar i skolköken som ett sätt att bidra till ett bättre klimat.

LRF vill dock att svenska skolungdomar äter kött varje dag och kuppen i Nyköping får även stöd från centralt håll, enligt Dagens Media.

LRF:s expert på hållbar utveckling, Jan Eksvärd, skriver följande i ett mejl till tidningen:

"Lösningen är mer komplex än "kött eller inte kött", vilket LRF Nyköpings kommungrupp vill uppmärksamma Den 40-procentiga ökningen av köttkonsumtion i Sverige sedan 1990 har nästan uteslutande bestått av importerat kött"

Han menar också att om offentlig sektor valde svenska livsmedel så skulle det gynna den "biologiska mångfalden, klimatet och svenska företag".

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

LRF

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.