Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

LRFs twitterhaveri efter köttuttalandet

Publicerad: 29 januari 2014, 14:48

LRFS twitterflöde

Efter uttalandet om att tjejer behöver kött för att bli snygga, har de twitteransvariga på LRF haft fullt upp med att förklara att det inte är organisationens officiella ståndpunkt.


Ämnen i artikeln:

LRF

Direkt efter LRF Nyköpings aktion där de grillade hamburgare på Gripsenskolans skolgård i samband med att skolan har en köttfri onsdag hade LRFs twitteransvariga fullt upp med att försöka nyansera organisationen för att inte framstå som antivegetarianer.

Men idag har LRFs twitterfeed fyllts av frasen "LRF står inte bakom uttalandena i den artikeln".

Det är det stående svaret på frågor från ilskna twittrare om ett uttalande som tillskrives den medlem i LRF Nyköping som låg bakom hamburgeraktionen.

"Vi vill bara att ungarna ska få ordentligt med näring alla dagar. Det är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga", sa Lovisa Norberg till Dagens Media.

LRFs twitterkonto har fullkomligt exploderad av ilskna och förvånade inlägg som alla frågar om det är LRFs oficiella linje att tjejer behöver kött för att bli snygga.

Svaret blir hela tiden det samma: "LRF står inte bakom uttalandena i den artikeln".

Resultatet blir att LRFs twittersida just nu ser ut som en copy-paste-övning.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

LRF

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.