Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

(M)ange Schmidt rappar för Moderaterna

Publicerad: 9 juni 2010, 08:11

Moderaterna upprepar receptet från förra valrörelsen och skaffar draghjälp från musikvärlden. Wille Crafoord, Mange Schmidt och Sofia Talvik har skrivit partiets officiella vallåt ”Flyter”. –  Det känns lite rebelliskt, säger Mange Schmidt till Resume.se.


Redan under förra valrörelsen, 2006, genomförde Wille Crafoord spelningar till stöd för Moderaterna. Det är han som fått med sig de två övriga på tåget och resultatet finns nu tillgängligt för att lyssna på.

– Vi har bett dem göra en låt åt oss och sedan har vi gett dem fria händer, säger Pär Henriksson Moderaternas kommunikationschef.
Något som gav bra resultat, enligt honom.
– Det är en skön låt och en fin text om det öppna samhället och människors potential.

Partiet tror inte att en låt kan vinna en valrörelse men man hoppas på lite mer uppmärksamhet kring sin politik.

Mange Schmidt är inte själv medlem i Moderaterna och tänker inte heller gå med men tycker att vänstern inte ska ha ensamrätt på musiken.
– Knappt någon har gjort det här tidigare för högerblocket. Det har varit ett vänsterpatent. Det känns lite rebelliskt. Jag tycker inte att kultur och vänster ska gå hand i hand på något tvingat sätt.

Du kan läsa en längre intervju med Mange Schmidt om låten på sista sidan i torsdagens Resumé.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.