Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

M tar upp kampen med egen opinionssajt

Publicerad: 17 oktober 2016, 06:54

Per Nilsson (M)

Foto: Andreas Elgstrand

Moderaterna vill ge vänstern en match på nätet.


Ämnen i artikeln:

Dagens ArenaModeraternaPer NilssonPolitism

Efter valet 2014 kom Moderaterna fram till att deras digitala kommunikation inte höll måttet. Nu tänker de råda bot på detta genom att starta en egen opinionssajt.
– Att få människor att byta parti går ut på att få dem att ändra uppfattning och det gör man inte på ett dagsverke, det är en långsiktig process. Då tror vi att det skulle vara bra med någon form av samlingspunkt för borgerlig opinionsbildning, säger Moderaternas kommunikations- och analyschef Per Nilsson till Dagens Industri.

Nyligen startade Moderaterna i Västerbotten en lokal nyhetssajt, vilket fick kritik på många håll. Den nya opinionssajten är ett helt separat projekt, och enligt Per Nilsson är transparensen kring avsändaren viktig:
– Det ska tydligt framgå att det är ett moderat projekt, vad syftet är, vilka som jobbar med det och skriver under material.

Han vill inte betrakta den nya sajten som ett svar på exempelvis Politism eller Dagens Arena. Däremot säger han:
– Det är uppenbart att vänstersidan har varit bättre på den här typen av lite mer fristående digitala satsningar. Vi har en läxa som vi tänker göra till nästa val.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.