Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Määttä tar över efter skandalchefen

Publicerad: 25 augusti 2014, 08:28

Carola Määttä lämnade vd-posten på Ogilvy för fyra år sedan för att bli kommunikationsdirektör på Proffice. Nu tar hon över som kommunikationsdirektör på Försäkringskassan efter Jonas Lindgren som lämnade efter en jävsskandal i våras. Hon väljer också att hoppa av sitt styrelseuppdrag för Intellecta eftersom myndigheten inte tillåter externa uppdrag som kan leda till just jävssituationer.


Ämnen i artikeln:

FörsäkringskassanJonas LindgrenCarola MäättäOgilvyProffice

Carola Mättää lämnade posten som kommunikationsdirektör på Proffice strax före sommaren.

Hon tar nu över motsvarande uppdrag på Försäkringskassan efter att Jonas Lindgren lämnat efter en jävsskandal där han bland annat värvade sin flickvän till en chefstjänst och attesterade hennes lön, semester och utlägg.

Carola Mättää har suttit i Intellectas styrelse sedan 2011 och väljer nu att hoppa av sitt uppdrag. Det finns en enkel förklaring.

Befattning hos Försäkringskassan medger inga "externa styrelseuppdrag som kan leda till en eventuell framtida jävsituation".

- Carola har varit en stor tillgång i styrelsearbetet i Intellecta och vi kommer att sakna hennes engagemang. Samtidigt som vi tackar henne för denna tid, vill vi önska henne varmt lycka till i hennes nya roll på Försäkringskassan, säger Richard Ohlson, styrelseordförande i Intellecta i en kommentar.

Resumé har sökt Carola Määttä.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.