Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Mäklare marknadsför lägenhet – med Pokémon Go

Publicerad: 28 juli 2016, 13:45

Nu kan du bli ägare till en trea i ett Pokémontätt område i Sundbyberg.

Ett tiotal Pokéstops inom 500 meter och två Pokémon-gym inom 250 meter. Så marknadsför Skandiamäklarna en lägenhet i Sundbyberg.


Ämnen i artikeln:

PokémonMarknadsföringPR-strategi

Bostadssajten Hemnet har redan tipsat sina besökare om var Pokémons håller hus.

Nu kommer kanske första lägenheten som marknadsför sig med hjälp av Pokémontätt område. Di Digital var först att uppmärksamma Skandiamäklarnas humoristiska beskrivning av lägenheten i Sundbyberg.

Efter sedvanliga beskrivningen kommer:

”Vidare har man även närhet till ett ca 10-tal Pokemon-stops inom en radie av ca 500 meter och 2 Pokémon-gym inom ca 250 meters avstånd.”

Mäklaren Shaho Shamei ligger bakom.

– Det är en hajp kring Pokémon Go och man märker ju att folk gärna vill dela med sig av sina framgångar i Pokémon-världen. Anledningen till att jag tyckte det var en bra idé i det här fallet är för att det finns fantastiska promenadstråk i den delen av Sundbyberg och tänkte "här kan folk verkligen fånga Pokémons i fina miljöer, säger Shaho Shamei till Resumé.

Har du sett flera mäklare göra samma?
– Min kollega Albin har en annons ute i Solna med samma upplägg, vad jag vet är vi landets två första mäklare med att marknadsföra bostäder på det sättet.

Tror du fler tar efter?
– Det tror jag är fullt möjligt, mäklarannonser utvecklas hela tiden och jag skulle inte bli förvånad om fler mäklare tar efter.

Enligt Shaho Shamei har intresset för lägenheten varit högre än vanligt.

– Om det beror på det förmånliga Pokémon-läget eller att bostaden är unik låter jag vara osagt.

Pokémon Go lanserades i Sverige den 16 juli.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.