Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Mannen bakom loggan: "Kommer sätta sig fort i folks medvetande"

Publicerad: 25 april 2016, 09:36

Foto: Pressbild/Liberalerna

Liberalernas logga har fått många att skratta på nätet eftersom många associerar det rundade L:et med det manliga könsorganet. Bo Lundberg, en av personerna som ligger bakom designen, menar ändå att uppmärksamheten är positiv.


Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundLogotypLiberalernaLogga

Den senaste tiden har rampljuset riktats mot Miljöpartiet, men efter att Liberalerna släppte sin nya logga har fokuset i sociala medier legat på något helt annat. Ja, det är såklart deras nya logga vi pratar om. Under lördagen twittrade Liberalernas ordförande Jan Björklund att den nya loggan är här, och kommentarerna lät sig inte väntas på.

Det rundade L:et som numera ska symbolisera partiet kopplades för många starkt ihop med det manliga könsorganet. Så här såg några av reaktionerna ut på Twitter:

— Cecilia Irefalk (@CeciliaIrefalk) 23 april 2016När liberaler går samman och gnuggar geni... eh... kulorna. https://t.co/iwgli8nRXV
— Ulf Kristofferson (@U_Kristofferson) 23 april 2016Nu återstår att se om Liberalerna ståndaktigt håller fast vid sin nya logga eller om de viker ned sig för kritiken.
— Alexander Lindholm (@lindholm86) 24 april 2016Ny logga men hur står sig Liberalerna vid nästa mätning? #liberix

De som ligger bakom loggan är Bo Lundberg och Göran Bok. Resumé ringde upp Bo Lundberg för att diskutera den uppmärksammade loggan.

Hur reagerade ni när ni såg kommentarerna i sociala medier?

– Jag har inte tagit del av kommentarerna så mycket, även om jag vet vad de går ut på. Folk gör ju sin tolkning, och vad jag har förstått så har det väckt uppmärksamhet.

Men Bo Lundberg tror ändå att uppståndelsen kring loggan är positiv.

– Ja, man kan ju åtminstone säga att den här logotypen kommer sätta sig fort i folks medvetande och man kommer veta att det är Liberalernas logotyp.

Slogs ni aldrig av tanken att loggan kan likna ett manligt könsorgan?

– Vi har jobbat med väldigt enkla former. Ju enklare man jobbar, desto mer kanske man öppnar upp för associationer. Men visst har det funnits med lite grann.

Tror du att Liberalerna kommer vara tvungna att ändra loggan nu?

– Nej, det är jag helt övertygad om att de inte kommer göra.

Liberalernas presschef Elin Boberg har också ett tydligt svar på frågan om de kommer hålla kvar loggan.

– Självklart. Vi har stolt presenterat vår nya logga och räknar förstås med att den ska leva kvar länge. Den är tydlig och har en tidlöshet.

Hade ni någonsin en tanke på att det kan likna ett manligt könsorgan?

– Ja absolut. Vi har ju jobbat med ett tydligt L som är mjukt utformat.

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.