Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Marbodal och stjärnkocken tar fram styckningsscheman för att minska matsvinnet

Publicerad: 14 oktober 2019, 08:17

Svenska hushåll står årligen för hundratusentals ton matsvinn. Marbodal och kocken Paul Svensson har tagit fram posters med styckningsscheman för grönsaker, med målet att visa hur du kan ta tillvara på alla delar av grönsaken.


Ämnen i artikeln:

WenderfalckMarbodal

Varje år slänger svenskarna hundratusentals ton av mat och en enligt en färsk undersökning är 45 procent av matsvinnet är grönsaker. Som en del av Marbodals hållbarhetsarbete lanseras nu styckningsscheman för tre av de grönsaker som svenskarna kan bli bättre på att använda alla delar av i sin matlagning.

Affischerna har tagits fram i samarbete med kocken Paul Svensson, med noggranna instruktioner för purjolök, rotselleri och fänkål.

– Genom att byta ut köttet till grönsaker vill vi utmana de klassiska styckningsscheman som finns idag. Förhoppningsvis kan vi också inspirera svenskarna till nya måltider som gör lika gott för magen som för själen, säger Paul Svensson i en kommentar.  

Matsvinn beror ofta på en okunskap om hur länge en råvara håller, men också vilken del av råvaran man faktiskt kan använda i sin matlagning. Marbodal använder samarbetet för att sprida budskapet om vikten av att ta tillvara på hela råvaran, och till det bidra med ett mervärde i form av en inredningsdetalj för köket.

Byrå: Wenderfalck
Kund: Marbodal
Sociala medier: Ingager
Illustrationer: Lina Bodén
Fotograf: Ragnar Omarsson

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

WenderfalckMarbodal

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.