Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Mardrömsstarten för ICA

Publicerad: 25 maj 2011, 09:21

ICA gjorde nypremiär som tröjsponsor hos Malmö FF i går. Tajmingen var mardrömslik. Det blev en katastrofstart när huliganhelvetet bröt lös på Swedbank Stadion.


Ämnen i artikeln:

Malmö FFIca

Polis och Helsingborgsspelare övermannar MFF-huliganen i skånederbyt i går. Foto: Andreas Hillergren/Scanpix.

En av de största huliganskandalerna i svensk fotboll de senaste åren inträffade i går under skånederbyt Malmö FF-Helsingborg.

Målvakten Pär Hansson blev offer för ett knallskott och även måltavla för huliganen som sprang in på planen.

I polisförhöret sa huliganen, enligt Sportbladet:

– Jag blev förbannad på Helsingborg när de gjorde mål.

För ICA som igår gjorde comeback som tröjsponsor för Malmö FF var det mardrömstajming.

Dagligvarujätten skickade ut ett glatt pressmeddelande om sponsorskapet timmarna före avspark. Men i dag är tongångarna dystrare.

– Det var en katastrofstart för oss. Det är fruktansvärt att något sådant kan inträffa, säger ICA:s varumärkesdirektör Teddy Falkenek till dagensmedia.se.

ICA har en "huliganklausul" i kontraktet med MFF som gör att man har rätt att bryta avtalet om inte klubben agerar på ett tillfredsställande sätt. Men Teddy Falkenek menar att MFF tar ansvar och företaget vill fortsätta att stötta svensk fotboll med målet att man ska komma tillrätta med huliganproblemen.

ICA var tröjsponsor för MFF under klubbens glansdagar med Martin Dahlin, Jonas Thern, Stefan Schwarz & co på 1980-talet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Malmö FFIca

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.