Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Marit Paulsen: ”Jag har inte fått betalt”

Publicerad: 23 maj 2014, 07:41

Lobby- och pr-byrån DODS erbjuder kunderna politiska utspel i media av EU-parlamentariker och andra makthavare för cirka 60 000 kronor, enligt SVT:s avslöjande. FP:s EU-kandidat Marit Paulsen är en av de som har medverkat flitigt i tidningen The Parliament Magazine. Hon hävdar att hon inte visste att det ett lobbyuppdrag samt att hon inte har fått betalt.


Ämnen i artikeln:

SVTFolkpartiet

Dods ger ut ger ut tidningen The Parliament Magazine, som distribueras till de viktigaste beslutsfattarna inom EU.

Tidningen  drog igång ”The thought leaders serie” under förra året där  EU-parlamentariker, kommissionärer och andra makthavare kommer med  poltiska med utspel.

SVT har precis avslöjat nu att utspelen är  beställda av myndigheter, företag och andra organisationer efter att man  har utgett sig att vara köpare av Dods tjänster.
– Du berättar för mig  vilken fråga du vill lyfta och ger oss namn på 4-5 parlamentariker eller  EU-kommissionärer som du vill ska skriva om din fråga, säger  försäljningsansvarig vid Dods huvudkontor i London, säger  Andrew Hamilton-Thomas till SVT utan att veta om att man fejkar intresset för tjänsten.

SVT  har också fått en lista av Dods över svenska EU-parlamentariker och  Folkpartiets Marit Paulsen framhålls som en av de som är särskilt  aktiva.

Här kan nämnas att Marit Paulsen skrev två artiklar under  april (en om djurhälsa och en om livsmedelssäkerhet) och SVT har tagit  del av Dods mejlkommunikation som visar att det Dods som tog initiativet till artiklarna.

Marit Paulsen har i sin EU-valskampanj varit tydlig med att hon ogillar pr-byråer och lobbyister, enligt SVT.

Då SVT frågar om Parliament Magazine blir svaret:
- Parliament Magazine ser jag nog på skrivbordet, men vete fan om jag har läst den.

Först när SVT visar Dods lista över svenska EU-parlamentariker medger hon att hon har skrivit för tidningen.

–  Det är nog orimligt dumt av mig och min personal att inte ha bättre  koll, erkänner den erfarne EU-politikern, säger Marit Paulsen till SVT.

Hon uppger att hon inte har fått betalt av Dods.

The Parliament Magazine har tagit kontakt med SVT och tar avstånd från erbjudandet.

Tidningen hävdar nu att man själv har hittat på upplägget med köpta utspel, enligt SVT.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVTFolkpartiet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.