Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Marknadskoordinator stämmer Svenska Skidförbundet

Publicerad: 29 december 2010, 08:31

Svenska Skidförbundet stäms på över en halv miljon kronor av en tidigare marknadskoordinator som inte fick fortsatt anställning trots företrädesrätt. – Jag har haft många diskussioner med skidförbundet och bett om förklaringar varför jag inte fick jobba kvar men har inte fått det, säger hon.


Foto: Colourbox.

34-åringen vikarierade som marknadskoordinator på Svenska Skidförbundet med placeringsort i Falun från sommaren 2007 fram till oktober 2009, mestadels från bostaden i Stockholm.

Hon blev besviken då hon inte erbjöds flera tjänster på förbundet som hon enligt lag hade rätt till. De gick istället till andra projektledare med kortare anställningstid än henne.

– Jag hade jobbat som marknadschef på Expressen då jag började på skidförbundet, berättar hon. Jag jobbade med sponsorer åt det alpina laget i drygt ett år. Sedan jobbade jag med olika projekt kring huvudsponsorn i alla grenar, Vattenfall.

34-åringen blev uppsagd på grund av "arbetsbrist".
– Det är aldrig roligt att bli uppsagd, jag trivdes väldigt bra med alla. Att bli uppsagd med en rimlig anledning är okej. I det här fallet är det uppenbarligen inte det eftersom stämningen har lämnats in.

34-åringens fackliga ombud Unionen skriver i stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt i veckan att den centrala tvisteförhandlingen mellan parterna slutade i oenighet i september i år.

Unionen kräver skidförbundet på ett allmänt skadestånd med 50 000 kronor, ett ekonomiskt skadestånd med 24 953 kronor för 12-31 oktober 2009 samt med 37 950 kr per månad från november 2009 fram till tingsrättsförhandlingen.
Det kan bli en dyr affär för skidförbundet om tingsrätten finner att det agerat felaktigt.

34-åringens företrädesrätt till återanställning vid skidförbundet började enligt Unionen gälla den 10 september 2009. Vikariatet gick ut den till 10 oktober.

Därefter fick en annan person vikariat vid skidförbundet som grenkoordinator från den 12 oktober 2009 till 30 juni 2010.

Ytterligare en person erbjöds en visstidsanställning i Falun som koordinator från 1 november 2009 till den 30 juni 2010, sedan fick hon en tillsvidareanställning.

Unionen menar att 34-åringen hade kvalifikationer för bägge dessa tjänster. Skidförbundet har genom att anställa personer med kortare anställningstid åsidosatt 34-åringens företrädesrätt till återanställning.

Resume.se har kontaktat Svenska Skidförbundet för en kommentar som hänvisar till förbundsdirektör Per Lehman:

– Han är på semester och är åter den 4 januari.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.