Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Markus Uvell tiger om SD-vänskap

Publicerad: 15 september 2015, 13:08

Markus Uvell duckar frågan om sin relation till Linus Bylund.

Sverigedemokraten Linus Bylund menar att han umgås privat med Kreabs Sverigechef. Markus Uvell vill inte kommentera påståendet, men vidhåller att det finns skäl för professionella kontakter.


Ämnen i artikeln:

PR-aktiviteterLinus BylundKreabSverigedemokraternaMarkus Uvell

I Dagens Industri pekas Kreab ut som en central aktör i Sverigedemokraternas omsvängning i frågan om vinster i välfärden. Riksdagsledamoten Linus Bylund menar att byråns Sverigechef Markus Uvell närmast är en vän.
– Vi umgås även halvt privat. Det är inget konstigt och vi behöver saker som de har, säger han till DI.

Resumé har under dagen sökt Markus Uvell för att få hans bild av relationen till partiet i allmänhet och Bylund i synnerhet, samt hur deras policy ser ut för umgänge med politiker. Men han har avböjt och hänvisar istället till ett skriftligt uttalande som Kreab har publicerat på sin hemsida.

Där hävdar de att DI har fel när de pekar ut byrån som central i SD:s omsväning.
"Idag publicerar Dagens Industri en artikel om att Kreab skulle ligga bakom att Sverigedemokraterna ändrat ståndpunkt i frågan om vinst i välfärden. Det stämmer inte. Kreab varken har eller har haft något sådant uppdrag" skriver de.

Däremot vidhåller de beslutet att behandla partiet på samma sätt som andra, vilket har kritiserats av flera konkurrenter.
"Vad gäller professionella kontakter med Sverigedemokraterna är det Kreabs uppfattning att det finns skäl att ha kontakter med samtliga demokratiskt valda partier, helt enkelt därför att samtliga partier kan påverka våra uppdragsgivares verksamhet. Det betyder naturligtvis inte att man därmed stödjer något partis åsikter".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News