Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Martin Rolinskis nya gig – E-Svenskan

Publicerad: 18 september 2014, 14:10

Martin Rolinski.

Foto: Wikipedia. Mattias Olsson.

Sångaren i Bodies Without Organs, BWO, Martin Rolinski, har hittat ett nytt gig – E-Svenskan. Samarbetet med Svensk Elitfotboll går ut på att man ska utmana sina vänner och Allsvenskans profiler i EA Sports-spelet Fifa 15.


Ämnen i artikeln:

Svensk Elitfotboll

Martin Rolinski jobbar med produktionsbolaget Uncle Ned och är en initiativtagarna till projektet - han är också känd som sångare i BWO.

- Han är ju en mångsysslare, säger Madeleine Ödquist, som är projektledare för Svensk Elitfotboll.

E-sport håller på att växa sig allt starkare och beskedet kommer vid ungefär samma tid som Aftonbladet har dragit igång en storsatsning på just e-sport.

Nu vill alltså Allsvenskan få in e-sporten i ligan.

- Vi jobbar stenhårt med att bygga den svenska ligan både intäktsmässigt och innehållsmässigt. Martin Rolinski och hans gäng kom till oss med idén om att vi ska införa Allsvenskan även digitalt, säger Madeleine Ödquist.

E-Svenskan ska besöka 16 allsvenska klubbar och inleder med Kalmar den 6 oktober och slutar i Gävle den 30 oktober – supportar får chansen att utmana såväl varandra som klubbens spelare i Fifa 15.

Vid varje plats utses en vinnare som tillsammans med en av spelarna får representera klubben och lagen möts sedan under ett direktsänt slutspel den första helgen i november i Stockholm - vinnarna får 50 000 kronor som går till lagets supporterförening.

- Gamingintresset är stort och det här ett sätt att möta supportrar och även träffa nya målgrupper. Vi behöver jobba med att digitalisera Allsvenskan som produkt, säger Madeleine Ödquist.

Vad har hänt med BWO egentligen?
- Jag vet inte riktigt. Jag tror att man har tät kontakt, men vet inte så mycket om deras senaste framträdande, säger Madeleine Ödquist.

Resumé har sökt Martin Rolinski.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Svensk Elitfotboll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.