Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Mauds högra hand får toppjobb på Vattenfall

Publicerad: 11 februari 2011, 11:41

Jöran Hägglund, tidigare statssekreterare hos Maud Olofsson och partisekreterare i Centerpartiet, blir ny chef för public affairs på Vattenfall.


Ämnen i artikeln:

Jöran HägglundMaud OlofssonCenterpartietVattenfall

Jöran Hägglund.

Jöran Hägglund var fram till valet i höstas statssekreterare hos Maud Olofsson på Näringsdepartementet. Som sådan skötte han bland annat de känsliga förhandlingarna med GM om Saab.

Tidigare var han partisekreterare och det var under hans tid som Centertidningar såldes till G-P/Stampen-gruppen. En försäljning som inbringade 1,7 miljarder och gjorde Centerpartiet till världens rikaste parti.

Men nu går Hägglund alltså till ett av de statliga bolag som han tidigare haft kontakt med från ägarsidan.

Jöran Hägglund s nya jobb är att vara chef för Public and Regulatory Affairs på Vattenfall.

Som PA-chef kommer han att rapportera till Vattenfalls kommunikationsdirektör Elisabeth Ström.

PA-avdelningen på Vattenfall har 82 anställda och är verksam i sju länder.

– Jag är glad att vi hittat en så erfaren och kompent PA-chef, säger Elisbeth Ström. Jöran kommer att utveckla vår förståelse av det politiska och legala regelverket och hjälpa oss bygga ut public affairsverksamheten på den europeiska nivån.

– Jag är glad över möjligheten att få kombinera min politiska bakgrund med den starka kompetens som finns inom Vattenfall, säger Jöran Hägglund.

Han börjar som PA-chef den 1 mars.

Sedan tidigare finns en annan tidigare partisekreterare på samma avdelning. Johan Jakobsson som tidigare var folkpartiets partisekreterare började i slutet av 2010 som senior rådgivare i public affairsfrågor. Han kom då närmast från Kreab Gavin Anderson.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.