Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Max pr-flopp polisanmäls

Publicerad: 14 februari 2012, 14:21

Rickard Bergfors, vd på Max.

Max skickade ut presentkort till riksdagsledamöterna. Nu polisanmäls hamburgerkedjan av Vänsterpartiets Ulla Andersson, skriver Dagensopinion.se. Och Moderaterna skickar tillbaka korten. – Det är bara löjligt, säger Richard Bergfors, vd på Max, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Weber ShandwickMax

Max ”pr-stunt" med presentkorten har fått hård kritik. Hamburgerkedjan ville tacka riksdagsledamöterna med ett presentkort på 100 kronor efter den sänkta restaurangmomsen.

Men nu har Max polisanmälts för bestickning.

–       Som riksdagsledamot vill jag vara ren, jag ska inte ha tagit emot något som kan påverka mitt beslutsfattande och utifrån det tycker jag att det här har gått över gränsen, säger Ulla Andersson till Dagensopinion.se.

Richard Bergfors, vd på Hamburgerrestauranger säger att kritiken är "löjlig".

– Har de inget bättre för sig så kan de väl göra det. Det är bland det löjligaste jag har hört,  säger Richard Bergfors.

Han säger att det "återstår att se” om kampanjen är lyckosam eller ej.

– Presentkorten fanns med i ett brev med budskapet att den sänkta restaurangmomsen är väldigt positivt.

Max Hamburgerrestaurangers pr-byrå är Weber Shandwick och reklambyrån är Storåkers. Ingen av byråerna är inblandade – Max gjorde utskicket på egen hand.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Weber ShandwickMax

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.