Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

McCains kupp på Google

Publicerad: 29 augusti 2008, 06:24

Demokratiske presidentkandidaten Barack Obama är överlägsen republikanske konkurrenten John McCain i digital marknadsföring.
Men i veckan gjorde McCain en kupp – på Google.


Barack Obama har en egen Facebook-sida och bygger ett community på My.BarackObama.com. John McCain har mest ägnat sig åt simpel ”dirty campaigning” där han kopplar ihop sin motståndare med Paris Hilton.

Men när Obama i veckan presenterade sin vicepresidentkandidat Joe Biden var McCains stab snabbt framme hos Google och bjöd högts på sökordet ”Joe Biden” och ”Biden”. De som tidigare i veckan sökte på Biden och klickade på de sponsrade länkar som låg högts hamnade på McCains sajt där det visades ett tv-inslag med Biden som kritiserar Obama.

Den här strategin används ibland på hårt konkurrensutsatta bil- och telekommarknaden.  Ett bilmärke kan bjuda över ett sökord som är starkt förknippat med en konkurrent och leda in folk på den egna sajten.

McCains kampanj har även bjudit högst på sökord som "U.S. economy" och "housing crisis," som länkats till kampanjsajten.

Enligt Wall Street Journal har McCain har den sista veckan varit bra på sökordsoptimering och hamnat långt upp på de icke sponsrade länkarna för relevanta sökord.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.