Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

McDonald's gömmer maskoten efter mördarcclowntrenden

Publicerad: 13 oktober 2016, 07:49

De senaste veckorna har läskiga clowner skapat skräck i städer världen över. Det får McDonald’s att tillfälligt dra tillbaka sin maskot. Men i Sverige finns inga planer på att stoppa Ronald McDonald.


Ämnen i artikeln:

McDonald's

Under natten dödshotades en yngre kvinna i Mjölby kommun. De misstänkta förövarna var två personer med clowndräkt och stor kniv. Polisen befarar att händelsen är en del av det uppmärksammade fenomen som spridits främst i USA och Storbritannien sedan augusti. På senare tid har även flera svenska städer drabbats av clownyran.

McDonalds som är förknippad med clownmaskoten Ronald McDonald har gått ut i ett officiellt uttalande och sagt att maskoten inte kommer att synas bland folk på ett tag, i alla fall tills allmänheten har slutat skrämmas av clownerna. Det rapporterar AdWeek.

I Sverige finns dock inga planer på att gömma maskoten:

– Ronald McDonald är väldigt uppskattad av våra gäster. Han är fullbokad till restaurangerna varje helg resten av året. I dagsläget har vi inga planer på att pausa Ronald McDonald men vi kommer att vara lyhörda för vad våra gäster säger och också för vad som händer i samhället, säger presschef Alexandra Svenonius, till TT.

Ronald McDonald har varit McDonalds maskot sedan 1963.

Här är en reklamare som ar tidig att haka på trenden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonald's

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.