måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

McDonald's skickar ut 118 628 gröna kuvert till blivande studenter

Publicerad: 14 mars 2023, 09:26

Det gröna kuvertet innehåller tips på den anställdas rättigheter men också på förväntningar arbetsgivare har på unga.

Ämnen i artikeln:

McDonaldsNyheterPrimeNord DDB

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Steget från skolan till arbetslivet kan kännas stort och många ungdomar saknar också kunskap om vad som väntar dem på arbetsmarknaden. Just när många ungdomar funderar på vad de ska göra efter studenten skickar McDonald’s ut ”Det gröna kuvertet” till 118 628 sistaårselever på gymnasiet – med tips för en bra start i arbetslivet.

Undersökningar visar att mer än hälften av unga inte vet eller är osäkra på var de kan vända sig för att hitta information om arbetslivet och vidare studier och hela 7 av 10 unga bedömer att de har fått för lite kunskap om arbetsmarknaden.

Det gröna kuvertet innehåller 10 tips med fokus på den anställdas rättigheter men också på förväntningar arbetsgivare har på unga. Tipsen handlar exempelvis om vikten av ett skriftligt anställningskontrakt, när man har rätt att få sitt schema och hur det funkar med lönesättning. Men också vikten av att kunna ta feedback, följa viktiga säkerhetsregler och ta ansvar över sin tid.

I tidigare kampanjer med fokus på McDonald's som arbetsgivare har företaget delat med oss av sin modell för hur man får unga att växa och utvecklas. Nu riktar sig företaget direkt till unga genom att dela med sig av kunskap.

Det gröna kuvertet är framtaget av Prime Weber Shandwick i samarbete med NORD DDB och OMD och är en del av kampanjen ”Vilken karriär du än siktar på så börjar den hos oss”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev