Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Med licens att sälja

Publicerad: 29 september 2010, 20:28

Ida Bergfeldt och Jessica Eriksson gillade inte hur arbetet på licensieringsavdelningen på TV4 hade blivit. De sa upp sig, startade eget och fick snabbt TV4 som kund. Early Bird Licensing AB blir första fristående företaget i Sverige som jobbar med varumärkeslicensiering.


Ida Bergfeldt och Jessica Eriksson som de ser ut på egna företaget Early Birds hemsida.

Licensiering innebär att man låter andra företag använda ens varumärke när de framställer sina produkter. Välkända exempel är Pokémon-kort, iPhone-tillbehör och sporttitlar till spelkonsoler som Fifa- och NHL-spelen.
Licensiering är något som många i Sverige inte utnyttjar tillräckligt bra enligt Ida Bergfeldt.

Den stora föregångaren i branschen är USA men enligt Ida Bergfeldt blir Europa allt mer uppmärksamma på möjligheterna med licensiering.
– Vi skulle aldrig ha startat företaget om vi inte trodde att det var rätt tidpunkt, säger Ida Bergfeldt till Resume.se

Hon och kollegan Jessica Eriksson har tidigare jobbat på TV4-gruppens licensieringsavdelning men då den växte och fjärmade sig från den ”rena licensaffären” valde de att gå vidare och starta eget.

De har nu fått TV4 som kund och ska sköta all deras licensiering och för samtal med ett flertal andra kunder men har inga som de kan gå ut med i nuläget.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.