Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Metro Mode flyttar event från Grand Hotel ”i panik”

Publicerad: 4 november 2016, 10:53

Grand Hôtel i Stockholm.

Foto: Wikimedia Commons

I dag skulle Metro Mode arrangera ett evenemang på Grand Hôtel. Men nu flyttas det i sista stund på grund av Sverigedemokraternas fest på samma hotell.


Ämnen i artikeln:

Petra TungårdenGrand HotelSverigedemokraternaMetro Mode

Grand Hôtel möter i dag hård kritik och kraftiga protester eftersom att Sverigedemokraterna tillåts arrangera en fest med högerextrema deltagare från hela Europa.

Under fredagen skulle Metro Mode arrangera ett evenemang på Grand Hôtel tillsammans med kunderna Friggs och Sally Hansen. Men nu byter de lokal i protest. Det meddelar profilen Petra Tungården i ett blogginlägg. Hon är kritisk till att de inte blev informerade på förhand om SD:s gala.

"Hur kan man inte låta företag bli informerade om den lilla petitessen och låta oss som bolag själva göra ett aktivt val om vi vill vistas under samma tak som Sverigedemokrater och EU:s extremister" skriver Tungården.

I morse ringde hon Hotell Diplomat "i panik" och lyckades boka en ny lokal. Men trots bytet vill hon ändå inte att kritikstormen i första hand ska riktas mot Grand.

"Sedan är det också synd att det som uppmärksammas mest i pressen är det faktum att de just ska vistas på Grand Hotell. Och Grand Hotells kopplingar till nazismen genom åren. Rubriker som: "Folket rasar: Ger Grand Hotell dåliga betyg på Tripadvisor".
När strålkastarljuset och protesterna istället borde riktas mot SD och galans grundtanke och huvudsyfte".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.