Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Micael Bindefelds stöd till minnet av Förintelsen

Publicerad: 26 januari 2015, 13:13

Micael Bindefeld.

Foto: Emma Svensson.

Pr-veteranen Micael Bindefeld delar nu ut stipendier till minne av Förintelsen. Skådespelaren Sara Sommerfeld är en av de som får stipendium till en tv-dokumentär om hennes farmor, skriver Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

Sven HagströmerMicael BindefeldStefan LöfvenFredrik ReinfeldtMats Qviberg

Det var förra året som Micael Bindefeld startade den stiftelse som är till för att stödja kulturprojekt som verkar för att minnet av Förintelsen inte tynar bort.

I morgon tisdag är det 70 år sedan förintelselägret Auschwitz befriades och under morgondagen delas därför stiftelsens första två stipendier ut. De är på 300 000 kronor totalt och med vid utdelningen är bland andra Raol Wallenbergs syster Nina Lagergren, statsminister Stefan Löfven och även Fredrik Reinfeldt.

– Stiftelsen ska identifiera berättelser om Förintelsen och sprida dem. Att minnas är ett sätt att lära sig handskas med faran för att samma sak upprepas, säger Micael Bindefeld till Dagens Industri.

Sara Sommerfeld är tillsammans med journalisten Johan Romin mottagare till det ena stipendiet. Tv-dokumentären om Sommerfelds farmor som kom till Sverige på 60-talet efter att ha överlevt fem olika koncentrationsläger. Dokumentären kommer att visas på TV4 i maj.

Det andra stipendiet ska delas ut till fotografen Örjan Henriksson för hans utställning Auschwitz KZ I-II – som skildrar tomheten efter de som mördades i förintelselägret.

Hittills har stiftelsen sponsrats av bland andra finansmännen Sven Hagströmer, Mats Qviberg och Prins Carl Gustafs stiftelse.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.