onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Mjukisdjur skulle marknadsföra Bagge – nu begärs pr-byrån i konkurs

Publicerad: 13 maj 2020, 07:57

Skatteverket begär Anders Bagges bolag All Stuff i konkurs. Bolaget har över 250 000 kronor i skulder. Enligt Bagges juridiska ombud som har överklagat beslutet handlar skulderna bland annat om ett stort parti mjukisdjur som har redovisats fel.

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerAnders BaggePR

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Pr-firman All Stuff grundades för fyra år sedan av låtskrivaren och medieprofilen Anders Bagge (bland annat känd som en av jurymedlemmarna i TV4:s ”Idol”) och Peter Carnello, för många känd som ”Mr Produktplacering”. Tanken var att bolaget skulle bygga varumärket kring  Anders Bagges dokumenterade kärlek för djur och det är också det som resulterat i de stora skulderna till staten, rapporterar Aftonbladet.

– Det köptes in ett väldigt stort lager av mjukisdjur som var tänkt att användas i marknadsföringsändamål. Och redovisningskonsulten har av något skäl, förmodligen av misstag, skrivit i årsredovisningen att de skulle skänkas bort som gåvor, men så var det inte. Det handlar om mjukisdjuren och avdraget för dem i deklarationen, plus också en mervärdesskatt, säger Anders Bagges juridiska ombud, Sture Lindqvist till tidningen.

Till Aftonbladet säger Anders Bagge att han är beredd att betala pengarna om något är fel medan Peter Carnello säger att bolaget har situationen under kontroll.

– Vi och Skatteverket har olika uppfattningar i en fråga, som man har ibland. Det är en skattetvist bara, vi håller på för fullt med skattemyndigheten om det där, säger Peter Carnello till tidningen.

Skatteverket har skickat förfrågningar om ärendet, som inte har besvarats. Enligt det juridiska ombudet Sture Lindqvist handlar det om slarv och bolaget kommer att begära en omprövning av Skatteverket.

– Det är väldigt onödigt från början att det har blivit så här, och slarv att det inte har svarats på Skatteverkets förfrågan. Och det har inget med Anders Bagge att göra, säger Sture Lindqvist. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev