Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Moderaterna byter ut kommunikationschefen

Publicerad: 25 oktober 2013, 13:18

Hanna Bergholm

Moderaternas Hanna Bergholm har varit ifrågasatt sedan starten. Med knappt ett år till valet väljer hon att lämna partiets kampanjteam. Nu tar Per Nilsson över rollen.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Det var många som höjde på ögonbrynen när Moderaterna valde att ta in dejtingsajten Match:s tidigare marknadschef Hanna Bergholm som ny kommunikationschef i januari. Handplockad av partisekreteraren Kent Persson skulle hon ersätta Hedvig Andersson och ha en nyckelroll i kampanjmakandet inför valåret 2014.

Den interna kritiken har inte låtit vänta på sig och den 7 oktober publicerade Dagens Industri en lång artikel över det interna missnöjet mot kommunikationsledningen i Moderaterna och missnöjet med Hanna Bergholm.

"De nya personer som Kent Persson plockat in har inte visat sig ha rätt kompetens. Tydligast är det när det gäller den nya kommunikationschefen Hanna Bergholm, som tidigare i år rekryterades från dejtingsajten Match.com för att leda partiets kampanjarbete. Den enda anledningen till att hon inte har blivit av med jobbet är enligt DI:s källor att Fredrik Reinfeldt inte vill ha ytterligare rubriker om personer som slutar", skrev Dagens Industri den 7 oktober.

Nu lämnar Hanna Bergholm Moderaterna för att återgå till jobb inom näringslivet. Det framgår av ett internt mejl som partisekretteraren Kent Persson skickade ut till partiet i dag:

"Jag vill meddela att Hanna Bergholm på egen begäran har sagt upp sig för att gå vidare mot nya utmaningar. Jag vill rikta ett varmt tack till Hanna för hennes insatser under det gångna året och jag önskar henne all lycka till i framtiden.  

Vår verksamhet fortsätter med fokus på den kommande valrörelsen och för att arbetet ska kunna fortsätta smidigt och enligt plan har jag tagit följande beslut."

Enligt Moderaternas presschef Anna-Charlotta Johansson är det Hanna Bergolms egna beslut att avgå.

– Hon har sagt upp sig.

Fick hon sparken?
– Nej det är hon själv som fattat beslutet.

Nu tar Moderaternas analyschef Per Nilsson som tidigare i höstas rekryterades från Demoskop även över rollen som kommunikationschef.

I samband med avskedet från Moderaterna skickade Hanna Bergholm ut följande brev till partimedlemmarna:

"Det är snart ett år sedan jag började på Nya Moderaterna och det har varit en spännande och händelserik tid. Under året har jag funderat mycket på vad jag vill med mitt yrkesverksamma liv. Jag har då insett att jag vill arbeta i näringslivet och för en längre tid sedan har jag därför valt att säga upp mig för att gå tillbaka dit.

Detta är helt och hållet mitt eget beslut, men också ett svårt sådant. En viktig aspekt för mig har varit att jag lämnar vid en tidpunkt där vi inte tappar fart i det arbete vi har framför oss – nämligen att vinna val. Nu när vårt eget kommunikationsarbete är i full gång och enligt tidsplan så känns det som rätt tid.

Jag är nu på höstlov med min familj, men kommer tillbaka efter det för att säkerställa att alla överlämningar blir så bra som möjligt och att vi håller farten uppe. Förhoppningsvis så ses vi på något av dessa möten. Jag håller tummarna för er och är övertygad om att ni alla kommer se till att vi tar hem nästa års val.

Stort lycka till och ha det så bra tills vi ses,

Hanna"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.