Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Monas genomslag ökar i medierna

Publicerad: 23 juni 2010, 06:44

Fredrik Reinfeldt får störst utrymme i medierna av de svenska politikerna. Mona Sahlin knappar in på statsministern. Men samtidigt får Socialdemokraterna mest negativ publicitet av riksdagspartierna.


Ämnen i artikeln:

InfopaqFredrik ReinfeldtMona Sahlin

Mona Sahlin. Foto: Resumé

I dagens DN redovisar tidningen Politikerbarometern – en sammanställning av politikerna och partiernas genomslag i de svenska medierna. Undersökningen är gjordes under perioden 24:e mars till och med 17:e juni av företaget Infopaq.

Statsminister Fredrik Reinfeldt toppar inte helt oväntat listan efter att ha hamnat i 117 toppnyheter under perioden. De rödgröna går starkt framåt efter att ha presenterat sin skuggbudget. Men mediebilden av den blev inte helt lyckad. Moderaterna lyckades stämpla alternativet som en skattehöjningspolitik. Den sammanföll också tidsmässigt med Greklandskrisen – något som stärkte Moderaterna.

Mycket av rapporteringen handlar om opinionsmätningar. Socialdemokraterna, som backat får därmed negativ publicitet, samtidigt som det Miljöpartiet får positiv press på sina starka siffror.

Medierna gillar också finansminister Anders Borg. Han får nästan tre gånger så mycket publicitet som Per Nuder som var finansminister i den förra socialdemokratiska regeringen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.