Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Motörhead rockar Systembolaget

Publicerad: 25 November 2010, 15:47

Det nya Motörheadvinet släpptes i slutet av förra veckan. Nu är det slutsålt i Systembolagets beställningssortiment, hävdar importören. –En rekordlansering, säger Antoine Stephan på Grapes svenska AB, som tar hit vinet.


Ämnen i artikeln:

AD&D

Lanseringen av hårdrocksvinet i Sverige görs av AD&D och Agent kommunikation. Bland annat är Kents manager Martin Roos projektledare för uppdraget.

Hela kampanjen byggde på och pr och att skapa en snackis i hårdrockskretsar.

– Det är inspirerande att arbeta med ett så starkt varumärke som Motörhead. Jag var promotionansvarig för deras skiva Bastards redan 1993. Att nu lansera ett vin i deras namn, som dessutom kan tilltala alltifrån vinälskare till de som inte närmat sig vinets värld ännu, känns helrätt, säger Martin Roos på AD&D i ett pressmeddelande.

Motörheads vin importeras till Sverige av Grapes Svenska AB och där pratar man nu om att lanseringen är en succé. Enligt deras uppgifter har försäljningen aldrig tidigare gått så bra under den inledande veckan. Det importerade lagret på 1000 lådor har nu sålt slut. Det ska dock tilläggas att vinet endast säljs i sexpack.

Därmed har de nått över spärren för att hamna i Sytembolagets butikhyllor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AD&D

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.