Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

MP-politiker petas efter bröstkuppen i Almedalen

Publicerad: 21 juli 2014, 05:23

Femens protest i Almedalen

Foto: Henrik Montgomery/TT

Miljöpartiets Jenny Wenhammar stryks från riksdagslistan efter sitt deltagande Femens protestaktion under Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen. Artisten Shakira är nu världens mest gillade person på Facebook och tv-ankaret Sara Firth lämnar Russia Today i protest. Det är några av nyheterna i helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietFacebookRussia TodaySVTVladimir PutinHasse AroAlmedalen 2014IPG

Stryks från riksdagslistan efter kuppen mot Reinfeldt
Den miljöpartistiska politikern Jenny Wenhammar som var med i den uppmärksammade protestaktionen mot statsminister Fredrik Reinfeldt i Almedalen. Nu stryks hon från partiets riksdagslista i nordvästra Skåne. "Det inte är förenligt med att vara förtroendevald för Miljöpartiet - eller att vara kandidat till ett sådant uppdrag - och samtidigt som aktivist störa ut andra partiers företrädare när de håller sina anföranden", skriver MP i Skåne i ett pressmeddelande. Under statsministerns tal sprang fyra barbröstade kvinnor från aktionsgruppen Femen, bland dem MP-politikern, innanför avspärrningarna. Tillsammans med två partikollegor kommenterar MP:s partisekreterare Anders Wallner beslutet i ett debattinlägg på Expressen.se.

Russia Todays tv-ankare slutar i protest
Russia Todays Londonkorrespondent Sara Firth säger upp sig. Till Buzzfeed säger hon att den Putinvänliga organisationen "ljuger varje dag". Den utlösande faktorn ska vara bevakningen av planet MH17:s krasch i Ukraina
– Det är ett fantastiskt team, men hjärtat av organisationen är ruttet, säger Firth till Buzzfeed. Sara Firth blir den andra offentliga personen som slutar på Russia Today under händelserna i Ukraina. Tidigare slutade Liz Wahl i direktsänd tv.

Shakira gillas mest på Facebook
Den colombianska artisten Shakira är populär på sociala medier. I helgen blev hon större än Nelson Mandela, Barrack Obama och Lady Gaga på Facebook. Och med över 100 miljoner likes är hon nu mer populär än någon annan på det sociala nätverket
– Jag är hedrad, säger stjärnan i ett uttalande skriver contactmusic.

Hassel spelas in på nytt
Producenten bakom "Hundraåringen" Henrik Jansson-Schweizer gör en ny tv-serie om polisen Roland Hassel som var en av 80-talets stora svenska deckare. Detta sedan Nice Drama köpt rättigheterna till Olov Svedelids böcker. Till Aftonbladet berättar producenten att det blir en internationell samproduktion.  

Hasse Aros oväntade skapelse
Tidigare i år lämnade Hasse Aro TV3 efter mer än 20 år som programledare för Efterlyst och gick till TV4. I Expressens podcast med Tony Irving och Rebecca Simonsson berättar tv-mannen att han låg bakom idén till den numera sovande dokusåpan "Villa Medusa".
– Tanken var att göra ett mer intellektuellt program. Vanliga svenska ungdomar skulle försörja sig själva. Jag såg framför mig hur de gick och sökte jobb. Men de bara söp och knullade, säger Hasse Aro i podcasten.

Journalisten Ingemar Odlander död
Journalisten och tv-profilen Ingemar Odlander har gått ur tiden. För tv-tittarna är han känd som Rapports första nyhetsankare. Han arbetade på SVT fram till 1996 och var bland annat SVT:s och SR:s första korrespondent i Afrika. Ingemar Odlander, som var gift med SVT:s tidigare vd Christina Jutterström, hyllas av sina forna kollegor:

– När jag började på SVT 1993 var han den mest självklara och centrala personen på redaktionen. Han var kraftfull, auktoritär och man såg verkligen upp till honom, säger Anna Hedenmo till SVT.

– Han var verkligen redaktionens stora nav. En bullrande men väldigt varm person, för mig var han ett journalistiskt föredöme. Jag träffade honom på gatan för några veckor sedan och man blev alltid på bra humör av att träffa Ingemar, säger Marianne Rundström till SVT.

Ingemar Odlander blev 78 år gammal.

Starkt andra kvartal för IPG
Reklamkoncernen Interpublic Groups vinst före skatt landade på 16,6 miljoner dollar under andra kvartalet i år, en uppgång med 14 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Det rapporterar Campaign.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.