Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Mynewsdesk börjar med AI – ska mäta PR-effekter

Publicerad: 11 juni 2020, 13:27

Daniel Jonsson är Head of Data Analysis på Mynewsdesk.

Foto: Press

Tydligare siffror för pressmeddelandes räckvidd och en notis varje gång det citeras – nu rullar Mynewsdesk ut den första delen av en större satsning på artificiell intelligens för deras plattform.


Ämnen i artikeln:

Mynewsdesk

Nyhets- och pressmeddelandeplattformen Mynewsdesk drar nu i gång en satsning på artificiell intelligens, AI, för att förbättra sin sajt för kunder och användare. I ett första steg kommer en algoritm automatisk skapa en söksträng för varje nyhet som publiceras på plattformen. När någon sedan citerar eller återpublicerar texten meddelas användaren, något som ska öka kunskapen om PR-insatsen.

– Det här är första steget att realisera Mynewsdesks AI-strategi och vision att vara det ledande smarta PR-verktyget på marknaden. Med hjälp av AI och algoritmer för språkbearbetning kommer vi på sikt att hjälpa användarna att få direkt feedback och insikter kring deras arbete - genom att exempelvis föreslå ämnen, teman eller målgrupp för budskapet, säger Daniel Jonsson, Head of Data Analysis på Mynewsdesk, i ett pressmeddelande.

Verktyget kommer också att uppdatera potentiell räckvidd för varje gång en nyhet återpubliceras. 

Algoritmen gör premiär i Sverige i dag under torsdagen, och kommer snart att vara redo för resten av den nordiska samt tyska marknaden. 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mynewsdesk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.