Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Narva köper konsultbolag

Publicerad: 19 december 2014, 09:45

Från vänster Johan Molander, Daniel Bergsten, Johannes Zetterlund och Johan Säwensten.

Kommunikationsbyrån Narva växer inom hållbarhet genom förvärvet av det specialiserade konsultföretaget Rewise.


Ämnen i artikeln:

Narva

Rewise är specialiserade på utveckling och redovisning för ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Företaget grundades 2008 av Johan Säwensten och Johannes Zetterlund tillsammans med entreprenören Robert Szabó, grundare av redovisningsföretaget Matrisen.

– För oss är det ett viktigt förvärv. Hållbarhet blir allt viktigare för våra kunder och   därmed för oss. Vi har samarbetet med Rewise under ett par år och tycker att   de är bäst i Sverige inom området, säger Daniel Bergsten, managing partner   på Narva i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Rewise arbetar med att visa hur arbetet med hållbarhet skapar riktig affärsnytta i form av kronor och ören.   Det är ett synsätt som stämmer helt överens med Narvas syn på hur framgångsrikt och långsiktigt   hållbarhetsarbete ska bedrivas. Rewise har utvecklat smarta modeller och processer som gör att företag   kan koppla greppet på hållbarhetsfrågorna, säger Daniel Bergsten i en kommentar.

Rewises verksamhet består i huvudsak av organisationsutveckling, utbildning och hållbarhetsredovisning, oftast   baserat på de marknadsledande riktlinjerna från The Global Reporting Initiative (GRI). Omsättningen ligger på cirka tre miljoner kronor.

Johan Säwensten och Johannes Zetterlund kommer att leda ett nybildat team på Narva under namnet   Sustainability.

– Vi har samarbetat med Narva under flera år i gemensamma projekt. Vi känner att vi kompletterar   varandra perfekt, så nu ser vi fram emot att utveckla hållbarhetsaffären tillsammans, säger Johannes   Zetterlund i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Narva

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.