Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Narvas vd hjälper sin pappa med kampanj

Publicerad: 9 september 2014, 13:35

Hans Molander, Johan Molander.

Pr-byrån Narvas vd, Johan Molander, har ett extraknäck – en personvalskampanj för sin pappa Nyköpingspolitikern Hans Molander (FP). Temat är "Bättre att dö i Nyköping" och fokuserar på behovet av en säkrare vård i livets slutskede.


Ämnen i artikeln:

Johan MolanderNarva

Hans Molanders fru Agneta blev svårt sjuk i cancer under förra året och det var då han och sonen Johan Molander fick upp ögonen för frågor som rör vård i livets slutskede.

Hans Molander driver, med hjälp av just Johan Molander, en personvalskampanj sedan en tid tillbaka där temat är "Bättre att dö i Nyköping".

- Jag själv har ju en politisk bakgrund och satt för Moderaterna i kommunfullmäktige i Nyköping samtidigt som min pappa satt där för Folkpartiet. Så min mamma fick stå ut med heta diskussioner, säger Johan Molander, som är vd på pr-byrån Narva.

Då Agneta blev svårt sjuk märkte alla tre att det var något som inte fungerade i skarven mellan landsting och kommuner, enligt Johan Molander.

- Då hon inte hade så lång tid kvar sade hon till min pappa att man måste göra något åt det. Det blev startskottet för vårt gemensamma intresse i frågan, säger han.

Han tycker egentligen inte extraknäcket skiljer sig så mycket från hur man jobbar på Narva trots att ir-frågor ligger i fokus där.
- Det är klart att ir är något helt annat, men jag som många andra med mig inom pr-branschen har ju en bakgrund inom politiken. Jag extraknäcker med det här på kvällar och helger, säger Johan Molander.

Hans Molander står på valsedeln för både Nyköpings kommun och landstinget.

Han räknar också med dra igång en hearing om vård i livets slutskede när valet väl är över.

– Jag vill lyssna på våra egna medarbetare i kommun och landsting, och möjligen kunna inspirera med vad som gjorts på andra ställen i landet, säger Hans Molander.

Johan Molander tycker att många inte inser att vården i livets slutskede är något som påverkar så gott som alla människor.

- Man resonerar i termer som om jag dör i stället för när jag dör, säger han.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johan MolanderNarva

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.