Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”New balls, please..!”

Publicerad: 9 oktober 2012, 13:11

Foto: Stockholm Open

På lördag drar årets upplaga av If Stockholm Open igång i Kungliga Tennishallen. I år blir prostatacancerforskningen en av vinnarna. Varje serve-ess ger 200 kronor till Fonden mot prostatacancer.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Open

Tennisturneringen If Stockholm Open pågår mellan 13 och 21 oktober. I år skänker försäkringsbolaget If bort 200 kronor för varje serve-ess under turneringen till Fonden mot prostatacancer.

– Prostatacancer kommer ofta i skymundan. Nu passar vi på att uppmärksamma en kul koppling till tennisen och uttrycket "New balls, please", säger Daniel Claesson pressansvarig på If.

Antalet serve-ess i en tennismatch brukar hamna mellan 30 och 40. Det kan med andra ord bli kassaklirr för cancerforskningen under turneringen.

Samarbetet mellan försäkringsbolaget If och Prostatacancerförbundet har en naturlig förklaring eftersom deras lokaler ligger brevid varandra. Initiativet kommer inte att följas av en traditionell reklamkampanj. Däremot kommer åskådarna i Kungliga Tennishallen och SVT-tittarna att kunna följa insamlingen via en stor tavla.

– Vi vill gärna skapa engagemang kring frågan. Tavlan kommer att vara synlig i tv och blir en häftig upplevelse för åskådarna, säger Daniel Claesson och fortsätter:

– Det här blir ett bra sätt att lyfta en angelägen fråga. Idrotten är ett bra sätt att uppmärksamma prostatacancer

Torsten Tullberg är förbundsdirektör i Prostatacancerförbundet:

– Vi tycker självklart att detta är ett jättebra initiativ. Det ger ökad uppmärksamhet på att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform och blir samtidigt ett värdefullt bidrag till forskningen. Kopplingen till tennis ser vi som extra rolig.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stockholm Open

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.