Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nike fortsätter sponsra Gerndt

Publicerad: 16 december 2011, 13:21

Alexande Gerndt, dömd för mishndel av sin ex-fru och avstängd från landslagsspel.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX.

Han har stängts av från landslagsspel. Men Nike fortsätter sponsra Alexander Gerndt trots att fotbollsstjärnan dömts för mishandel av sin ex-fru. – Det är en privat angelägenhet för Gerndt, säger Nikes pr-chef Jeanette Franke till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Nike

Alexander Gerndt, numera proffs i holländska Utrecht, dömdes i veckan för misshandel av sin ex-fru.

Landslagets huvudsponsor Svenska Spel röt ifrån och sa att det var oerhört allvarligt och ville inte se Gerndt i deras sammanhang.

Därefter stängdes Alexander Gerndt av från landslagsspel.

– Det skulle vara stötande att se honom springa ut i en landslagströja  efter att han dömts för misshandel och ringa misshandel av sin ex-fru i  tingsrätten, sa Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Sportjätten Nike tänker dock fortsätta samarbetet trots domen. Nike tecknade ett individuellt skoavtal med Gerndt i fjol.

– Vi har arbetat med Alexander Gerndt under ett år och han kommer fortsätta vara en Nike-spelare. Detta är en privat angelägenhet för Gerndt och vi har inga ytterligare kommentarer, säger Jeanette Franke, pr-chef på Nike till Resume.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Nike

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.