Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nissan ger körlektioner till saudiska kvinnor

Publicerad: 18 januari 2018, 09:22

Efter lagstiftningen som tillåter saudiska kvinnor att köra bil inleder Nissan kampanjen #SheDrives för att uppmana fler att ta körkort.


Ämnen i artikeln:

Nissan

I september meddelade Saudiarabien, där kvinnors rättigheter är extremt begränsade, att man skulle riva upp den lag som förbjöd kvinnor att köra bil i landet. De nya reglerna kommer att träda i kraft i juni och i en ny kampanj, #SheDrives, ger Nissan bort körlektioner till kvinnor som tidigare varit tveksamma till den nya lagen.

I kampanjfilmen berättar några av kvinnorna att de är osäkra på om den nya lagen kommer att accepteras av deras manliga släktingar men när de väl sätter sig i bilen för körlektionen är de just de manliga släktingarna som agerar lärare.

Kampanjen är framtagen av TBWA/RAAD och under hashtagen #SheDrives kommer Nissan fortsätta att uppmana kvinnor i landet att ta sina körkort.

Den nya lagen instiftades av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman som drivit igenom en rad liberaliseringar av landets stränga lagar. Analytiker har dock varit tveksamma till motivet bakom liberaliseringarna och menar att de endast är en chimär för att dölja landets fortsatta åsidosättande av mänskliga rättigheter.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nissan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.