Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Norska Try bakom Stoltenbergs taxikupp

Publicerad: 12 augusti 2013, 07:29

Norges statsminister Jens Stoltenberg blev taxichaufför för en dag i en PR-kampanj signerad Try Reklamebyrå


Ämnen i artikeln:

Try

Taxikunderna i Oslo fick en smärre chock när de klev in i bilen och fann Norges statsminister Jens Stoltenberg bakom ratten. Och han ville gärna prata politik med sina passagerare.

Det hela filmades av dolda kameror i bilen och har nu blivit en film som visats mer än en kvarts miljon gånger på Youtube. Filmen ska också visas som bioreklam som en del av Arbeiderpartiets valkampanj.

Det hela är en PR-succé signerad Try Reklamebyrå som ägs av Jens Stoltenbergs gamle vän och kampanjrådgivare Kjetil Try.

Stoltenberg har enligt egen uppgift inte kört bil sedan han blev statsminister för åtta år sedan, något som enligt passagerarna märktes. Norges statsminister är uppenbarligen bättre på att prata politik än att köra taxi.

Sedan historien först blivit omskriven i norska VG har den plockats upp av medier i hela världen och snuttar ur filmen har visats på så väl Al Jazeera som BBC.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Try

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.