Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nowa aviserar expansionsplaner – förvärvar Long Tall Sally och Comvision

Publicerad: 27 februari 2019, 10:12

NELC:s nya ledningsgrupp.

Både Comvision och Long Tall Sally kommer att fusioneras med Nowas pr-gren Nowa Executive. Det nya bolaget beräknas omsätta cirka 20 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Nowa Kommunikation

Med bolag som Home of Events, Nobilis Information System, Nelc Communication, Do Nothing Average Agency och Nowa Selected omsätter Nowa-koncernen drygt 170 miljoner kronor med 65 anställda.

Nu stärker man sin pr-gren Nowa Executive genom att fusionera den med de förvärvade pr-byråerna Long Tall Sally i Göteborg och Comvision i Stockholm. Fusioneringsarbetet kommer att pågå under hela våren och den nya konstellationen får arbetsnamnet Nowa Executive Long Tail Sally, Comvision, NELC. 2017 omsatte Long Tall Sally 5,3 miljoner kronor med en nettomarginal på -4,4 procent medan Comvision omsatte 3,3 miljoner kronor med en nettomarginal på 18,47 procent.

– Vi känner både stor glädje och trygghet över att få knyta till oss två av branschens mest erfarna och välrenommerade PR-byråer. Det stärker vårt erbjudande till såväl befintliga som nya kunder i hela koncernen och bidrar till vår planerade expansion, säger Anders Wallqvist, koncernchef för Nowagruppen.

Den nya byrån kommer ha ett tiotal pr-konsulter och beräknas omsätta cirka 20 miljoner kronor. Byråns erbjudande riktar in sig på att erbjuda ett helhetsperspektiv inom pr- och kommunikation som kommer att kompletteras av Nowagruppens kompetenser inom strategisk, kreativ och operativ pr.

– Jag ser med spänning fram emot att Comvision 20 år efter starten nu blir en del av Nowagruppen och att vi tillsammans med LTS och Nowa Executive etablerar en framtidsinriktad PR-byrå med nytänkande, erfarenhet och kompetens, säger Lars-Ola Nordqvist, grundare och VD för Comvision i Stockholm.

Inledningsvis kommer NELC att ha kontor i både Stockholm och Göteborg. I ett pressmeddelande berättar Nowa att samgåendet är ett led i koncernens pågående expansionsarbete.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nowa Kommunikation

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.