Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Nu har det vänt”

Publicerad: 22 januari 2010, 09:46

Pr-byrån Westander har sett en stabilisering i vinsten och nu talar vd:n Patrik Westander om ett trendbrott. – Konjunkturen har inte bara stabiliserats, det har vänt. Lågkonjunkturen är över, säger han till Resume.se.


Patrik Westander.

Westanders byråintäkt låg på 17,6 miljoner kronor under årets första nio månader, det är en minskning med 7 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet blev 3,6 miljoner kronor under årets första nio månader, jämfört med 4,1 miljoner under motsvarande period förra året. Men vinstmarginalen var oförändrad på 21 procent under perioden.

– Vi gjorde ett svagt första kvartal. Men det senaste halvåret har vinsten varit stabil och vinstmarginalen har till och med varit något högre än under motsvarande period förra året, säger byråns vd Patrik Westander.

Han berättar att hans byrå upplevt en vändning och att byrån haft en god beläggning det senaste halvåret.

– Det finns en annan säkerhet bland uppdragsgivarna, de vågar igen, har en ökad framtidstro och kommer snabbare till beslut, säger Patrik Westander till Resume.se.

– Det startade efter sommaren och beläggningsgraden vi har nu tyder på att vi inte har någon lågkonjunktur alls. Sedan kan det förekomma en viss eftersläpning på arbetsmarknaden, men vi upplever i alla fall verkligen att det har vänt. Jag känner en stor lättnad, vi trodde att vi skulle drabbas värre.

Westander har flera nya kunder på ingång och rekryterar personal. Byrån har tidigare i år rekryterat tre personer och tappat fem. Nu är tre nya personer klara. Vilka det är vill Patrik Westander ännu hemlighålla. Och ytterligare rekryteringar är på gång.

Westander förändrade nyligen sitt kollektiva bonussystem och införde ett vinsttak per anställd och år.  Sedan tidigare delas 40 procent av rörelseresultatet ut i form av en årsbonus – lika för alla anställda. Det nya är att all vinst utöver lönsamhetsmålet går till de anställdas kollektiva bonus.

Det ska locka personal och det faktum att man måste jobba på byrån senast den 31 december för att da del av bonusen gör att rekryteringarna som planeras kommer att göras före årsskiftet.

– Syftet med vinsttaket är att underlätta rekrytering och minska personalomsättningen i den kommande högkonjunkturen, säger Patrik Westander.

Westander har med de tre nyrekryterade 24 anställda.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.