Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nu har Hammarby säkrat tröjsponsor

Publicerad: 22 juli 2013, 14:37

Hammarby Fotbolls tröjor, utan sponsor

Under en längre tid har fotbollsklubben Hammarby IF saknat sponsor på sina matchtröjor. Nu har man gjort klart med en officiell tröjsponsor. Fram till 2016 kommer Herbalife att pryda lagets matchtröjor.


Ämnen i artikeln:

Hammarby

2011 sålde Hammarby Fotboll sina sponsorrättigheter till delägaren Anschutz Entertainment Group AB (AEG). Sponsorgarantin gjorde att AEG förvaltar klubbens försäljning av sponsorutrymme samtidigt som Hammarby Fotboll fick 15 miljoner kronor plus merförsäljning (totalt 17,5 miljoner kronor 2011).

Sedan i fjol har dock Hammarby spelat med tomma tröjor – fram tills nu. Det blir det globala friskvårdsföretaget Herbalife som genom ett strategiskt partnerskap med AEG kommer att bli officiell tröjsponsor för Hammarby och flertalet klubbar i AEG:s ägo. Herbalife kommer också att bli fotbollsklubbens globala kost- och friskvårdspartner. Det sjusiffriga kontraktet, signerat för 3,5 år till 2016, utökar det existerande samarbetet mellan AEG fotboll och Herbalife som sedan tidigare är officiell tröjsponsor av Los Angeles-laget LA Galaxy.

Affären är organiserad av AEG Global Partnerships i London och sätter Herbalifes logotyp på Hammarby Fotbolls samtliga matchställ. De nya tröjorna kommer att premiärvisas under vänskapsmatchen mellan Hammarby och Paris Saint-Germain i morgon. Avtalet uppmuntrar även till ett utökat samarbete mellan Hammarby och LA Galaxy.

Herbalifes produkter kommer att marknadsföras runt båda lagens arenor och i sociala medier. Lagen kommer även att dela med sig av näringsmässiga best practices via lagens tränare och Herbalifes näringsexperter och läkare.

Samarbetet gör det även möjligt för Hammarby att träna på LA Galaxys hemmaarena StubHub Centre i USA under kontraktsperioden, samt för båda lagen att spela en träningsmatch på arenan. Som en del av det nya avtalet har dessutom ett program för spelutbyte mellan lagen fastställts.

– Vi är mycket glada över att ha en sponsor som kommer att underlätta ytterligare investeringar i vår klubb. Herbalife är en välkänd sponsor av flera fotbollsklubbar och vi är övertygade om att vi kommer att ha en god relation som kommer att gynna oss båda. Som lag är vi redan bekanta med Herbalifes produkter och ser fram emot att gynnas ännu mer av dem! " säger Henrik Kindlund vd för Hammarby Fotboll i ett pressmeddelande.

– Samarbetet med Herbalife, som undertecknades när laget flyttade in i sitt nya hem på Tele2 Arena, är ett stort steg framåt för Hammarby. Det ger stärkta finansiella muskler för klubben och ännu viktigare erbjuder det större samverkan mellan Hammarby och LA Galaxy. Vi är mycket glada över att ha tecknat detta globala samarbetsavtal och frukten av det kommer utan tvekan att märkas, säger Paul Samuels, Executive Vice President för AEG Global Partnerships och styrelseledamot i Hammarby Fotboll.

Även Herbalife är nöjda med samarbetet.

– Vi är stolta över att förknippas med Hammarby Fotboll. Det här avtalet är en del av Herbalifes bredare sponsring för att utveckla goda relationer med lag och idrottare baserat på användandet av näring för förbättrad prestation, och samtidigt främja en sund och aktiv livsstil,  säger Edi Hienrich, Senior Vice President och vd för Herbalife Europe Ltd

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hammarby

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.