Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nu kan du hitta pizzerian med emojis

Publicerad: 19 januari 2016, 09:50

Nu kan du söka med emojis via Eniro.

Foto: Eniro/Montage

Sugen på en Capricciosa eller ta en öl med polarna? Nu skapar Eniro en ny sökfunktion - med emojis.


Ämnen i artikeln:

EniroPR-planPR-kampanjPR-strategiEmoji

Eniros kris har inte varit nådig. Dystra siffror i kvartalsrapporterna, aktier som handelsstoppats och en sparkad vd som begått bokföringsbrott. Katalogföretaget kämpar med att hänga med i den digitala utvecklingen.

Nu kommer en av nyheterna, nämligen sökfunktion med emojis. Nu ska livet bli enklare för användarna då de kan skriva in pizza-emojin i sökfältet tillsammans med ort och då hitta alla pizzerior där. Detsamma gäller öl-emojin för barer, biceps för gym, hamburgare för hamburgerställen. Ja, du förstår.

Mattias Wedar, chef User & Customer Experience på Eniro, säger i en kommentar:
– Emojis har definitivt tagit plats som en naturlig del av vårt sätt att uttrycka oss. Det tänkte vi skulle vara kul att leka lite med på Eniro. Och vem vet, kanske blir det så här vi söker framöver. Med tanke på alla möjliga och omöjliga formuleringar vi kreerar då vi söker med bokstäver, kanske detta kan bli en succé. Hur som helst ger sökbara emojis våra användare nya möjligheter att på ett kul och kreativt sätt upptäcka sina lokala kvarter.

Saknar man någon emoji så kan man lämna önskemål i någon av Eniros sociala kanaler. Ingen byrå ligger bakom emoji-kampanjen, utan Eniro sköter lansering själva i egna kanaler samt i sociala medier.

Eniro har idag verksamhet i Norden och Polen med cirka 2 000 anställda.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.